Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam/Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV. Bij ons draait het vooral om actieve betrokkenheid op diverse manieren.

Bij ons is iedereen van waarde

Elk lid draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze vereniging. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan:

 • Het samen met andere leden organiseren van evenementen
 • Het ter beschikking stellen van ruimte voor activiteiten
 • Het delen van kennis en netwerken om anderen te ondersteunen
 • Het financieel ondersteunen van activiteiten
 • Het leveren van materiaal voor onze activiteiten
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken of presentaties

 

We laten het aan onze leden over hoe ze invulling willen geven aan hun bijdrage. Daarnaast verwachten we dat leden proberen aanwezig te zijn bij onze activiteiten. De Ondernemersvereniging NAV draait immers om haar leden, voor haar leden.

Edit Template

Schilders bedrijf Sieben: Al 86 jaar ambacht in Nieuw-Amsterdam.

Een interview met Henny en Margriet Sieben.

Schildersbedrijf Sieben bestaat al sinds 1935 aan de Schooldijk in Nieuw-Amsterdam. Een echt familiebedrijf. Opa Albert Sieben is met deze schilderswinkel gestart. Vervolgens heeft zijn zoon Jacob-Jan Sieben de winkel in 1959 overgenomen en nu valt de winkel onder leiding van de kleindochters en zussen Henny Sieben en Margriet Sieben. De derde generatie staat nu aan het roer!

Jullie zijn nu de derde generatie van Schildersbedrijf Sieben, hoe is dit zo gekomen?
“Henny is momenteel al 25 jaar werkzaam in het Schildersbedrijf. In eerste instantie wilde ze dit helemaal niet. Zij had passie voor de horeca, heeft hier haar opleiding in gevolgd en is vervolgens jaren in de horeca aan het werk geweest. Maar onze vader zag potentie in Henny. Henny was namelijk altijd al erg creatief aangelegd en goed met kleuren, vanaf kinds af aan al. Hierdoor heeft mijn vader aan Henny gevraagd of zij toch niet in de winkel mee wilde werken. En zo kwam dat eigenlijk. Henny heeft het vak van onze vader geleerd. Momenteel houdt zij zich bezig met het begeleiden van de schilders, plant de werkzaamheden en doet de in- en verkoop. Daarnaast is zij erg veel buiten de deur te vinden, om kleuradvies te geven bij zowel particulieren als bedrijven, zoals bijvoorbeeld kappers, winkels, horeca en onlangs een tandarts. Met Henny’s advies zien deze zaken er uit om door een ringetje te halen,” aldus Margriet.

“Ik (Margriet) ben later bij de zaak in gekomen, en ik werk inmiddels 10 jaar in het schildersbedrijf. Voorheen heb ik bij een zaak met babyartikelen gewerkt, waar ik de administratie verzorgde. Toen mijn vader, qua gezondheid, niet meer volledig in de winkel kon werken heb ik de administratieve taken van hem overgenomen. Daarnaast ben ik ook vaak in de winkel te vinden om de klanten te helpen. Samen zijn Henny en ik een goed team die elkaar op vele punten aanvullen.”

“In 2011 hebben we de winkel verbouwd zoals deze nu is en daar zijn we ontzettend trots op.”

Interieur accessoires

Waarvoor kunnen klanten bij jullie terecht?
Voor alles in en om hun woning of bedrijf. Daarbij gaat het tot de aankleding van de woonkamer, de slaapkamer en de kinderkamers. Voor bedrijven zijn dat de winkel, het kantoor of de kantine. Wij verkopen (buiten)verf, woonaccessoires en doe-het-zelf producten zoals kwasten, rollers en schildersmateriaal. Tevens hebben wij een uitgebreide glasservice. U kunt bij ons terecht voor enkelglas, dubbelglas, bewerkt glas, spiegels, etc. Daarnaast verzorgen wij zowel het binnen als buiten schilderwerk zoals bijvoorbeeld, kozijnen, plafonds, muren maar ook tuinhuisjes. We proberen het zo te plannen dat bij goed weer de schilders naar buiten kunnen en bij minder goed weer ze de binnen klussen kunnen doen.”

“Ook voor behang kunnen de mensen bij ons terecht. Wij hebben vele behangboeken en de nieuwe collectie is net weer binnen. Het is mogelijk dat de mensen deze boeken bij ons afhalen zodat ze ze thuis rustig kunnen bekijken. Vervolgens brengen ze na 1 tot 2 dagen deze boeken weer terug. Meestal geeft Henny tips voor het behang wat het meest geschikt is voor een bepaalde ruimte of op welke wijze dit goed gecombineerd kan worden. De boeken die wij hebben zijn heel geschikt omdat hier ook foto’s in staan van een bepaalde kamer in dit behang. Daardoor kun je zien hoe een patroon uitkomt op een muur of in een kamer. Henny kan op basis van de wensen of ideeën die mensen hebben dan al een bepaalde voorselectie doen. Daarnaast verzorgen we ook het behang plakken bij de mensen thuis, indien gewenst.”

“Onze winkel veranderen we regelmatig. We hebben een paar muren die we regelmatig opnieuw voorzien van behang zodat je goed kunt zien hoe het patroon uitkomt op een volledige muur.”

Wild Life Behang bij Schildersbedrijf Sieben

Welke merken voeren jullie?
“Op het gebied van behang voeren we bijna alle merken zoals o.a. Esta, BN Wallcoverings, Elites, Arte en Eijffinger. Op het gebied van verf werken wij met merken zoals Sikkens, Flexa, Carte Colori, Wijzonol en Finn colours. Alle gewenste kleuren verf kunnen worden gemaakt met onze eigen mengmachine. Finn colors is een Scandinavisch merk en biedt dekkende houtbescherming voor buiten. De tinten die momenteel het meest gebruikt worden zijn op het moment zwart en grijs. Onze schilders maken hier wel eens grapjes over, onze slogan is ‘Kleur is ons vak’ en dan wordt er het meest in zwart geschilderd, haha.”

Wat zijn de laatste trends op woongebied?
“Op dit moment zie je veel groen, oker, terra en roesttinten terug in het interieur. De Terra tint gaat van champagne tot diepe terra kleuren. Daarnaast zijn zwarte kozijnen absoluut de trend. Qua behang is de keuze heel breed. Er is een grote selectie aan grafisch behang, bloemen, wild life, beton looks, natural style en wall powers. Wall powers zijn blikvangers van behang in het interieur. Je hebt dan geen herhaling van een patroon maar een grote presentatie op de muur gecombineerd met saus of kalkwanden. Dit zie je steeds meer.”

Wall Power bij Schildersbedrijf Sieben

Wat vinden jullie het leukst aan ondernemen?
“Ondernemen blijft altijd een uitdaging. Elke dag is anders, het is erg afwisselend en wij vinden het mooi dat je elke dag blijft leren. Daarnaast moet je erg flexibel zijn en snel schakelen. We zijn met de schilders erg van het weer afhankelijk. Dus we houden elke dag in de gaten hoe het weer eruit gaat zien voor die dag.”

Wat vinden jullie minder leuk aan ondernemen?
“De omstandigheden waar je geen invloed op hebt, zoals bijvoorbeeld nu met het coronavirus. Maar als ondernemer probeer je het negatieve naar het positieve om te buigen. Zo zijn we de afgelopen periode, toen de winkel dicht moest, vooral bezig geweest met opruimen en nieuwe plannen maken. Maar we hopen natuurlijk dat we snel weer helemaal open kunnen.”

Winkelen op afspraak is inmiddels mogelijk, hoe gaat dat bij jullie in zijn werk?
“Mensen kunnen telefonisch of per mail een afspraak maken. Vervolgens mogen er niet meer dan 2 mensen tegelijk in de winkel. En minimaal 4 uur later kan de bestelling worden afgehaald. We plannen per klant in hoeveel tijd we denken nodig te zijn. Als iemand alleen wat rollers en kwasten komt halen ben je natuurlijk minder tijd kwijt dan wanneer iemand behang uit wil zoeken. Voor de ene klant plannen we 10 minuten in, voor de ander een half uur, afhankelijk van wat er nodig is. Maar het is aardig druk op het moment, hetzelfde effect dat je ook zag toen de kappers weer allemaal open gingen. Komende week zitten we al helemaal vol met afspraken, dus bel op tijd als je iets nodig hebt. We zijn een flexibel bedrijf en werken oplossingsgericht dus samen met de klant komen we er altijd uit.”

Adres: Schooldijk 3, 7833 GK Nieuw-Amsterdam
Website: schildersbedrijf-sieben.nl
Facebook: facebook.com/SiebenSchildersbedrijf

Tekst en foto’s: Yvonne Wieringa, Reclamebureau Droom van het Platteland, Zandpol

Recente berichten

 • All Post
 • Acties
 • Belastingadvies
 • Boodschappen
 • Bouwmarkten
 • Centraal Gelegen
 • Diversen
 • Evenementen
 • Horeca
 • Installatieservices
 • Interviews
 • Nieuws
 • Parkeren
 • Socials
 • Toeristische Vaart
 • Vastgoed
 • Winkeliers

Typisch Tweelingdorp

Ontdek onze bruisende gemeenschap gelegen in het hart van Emmen, Drenthe. Met zijn unieke ligging aan kanalen en een warm welkom van de lokale bevolking, biedt ons dorp een levendige sfeer voor zowel bewoners als bezoekers.

Volg ons op social media

Edit Template

Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam / Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV.

Volg ons op Social Media

© 2024 Created by YMD