Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam/Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV. Bij ons draait het vooral om actieve betrokkenheid op diverse manieren.

Bij ons is iedereen van waarde

Elk lid draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze vereniging. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan:

 • Het samen met andere leden organiseren van evenementen
 • Het ter beschikking stellen van ruimte voor activiteiten
 • Het delen van kennis en netwerken om anderen te ondersteunen
 • Het financieel ondersteunen van activiteiten
 • Het leveren van materiaal voor onze activiteiten
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken of presentaties

 

We laten het aan onze leden over hoe ze invulling willen geven aan hun bijdrage. Daarnaast verwachten we dat leden proberen aanwezig te zijn bij onze activiteiten. De Ondernemersvereniging NAV draait immers om haar leden, voor haar leden.

Edit Template

Passie voor wijn, met Harry Jipping van Wijn & Zo

Harry had nooit de droom om een eigen slijterij te beginnen. Hij heeft 25 jaar als vulploegmedewerker, groenteboer en versmanager  gewerkt bij Super de Boer. Toen deze supermarktketen volledig op de schop ging is hij in deze periode benaderd om bij de Mitra te gaan werken. Voorwaarde was dat hij eerst een Slijtersvakdiploma moest halen. Hij moest weer naar school, en dat was niet eenvoudig na zo lang uit de schoolbanken te zijn geweest. Na een tijd voor Mitra, als bedrijfsleider, te hebben gewerkt heeft hij de keuze gemaakt om voor zichzelf te beginnen. Eerst in Dalen en nu alweer 9 jaar in Nieuw-Amsterdam.

Tijdens zijn vakopleiding is de passie voor wijn ontstaan. Hij moest leren over de geschiedenis van wijn, leren over verschillende druivensoorten en wijngebieden en wijn proeven. “Dat was even wennen want ik was een echte bierdrinker, van wijn moest ik niets hebben. Inmiddels is dat echter andersom. Wijn moet je leren drinken.”

Stelregel is hoe ouder de wijnrank hoe voller de smaak. Geschiedenis is iets wat Harry goed ligt. Dit vond hij dan ook het mooiste onderdeel van de opleiding. Naast een examen over wijnen heeft hij deelexamens gedaan over gedestilleerde dranken en speciaalbieren. Van de mensen die aan deze opleiding beginnen slagen er zo’n 30%, dus een pittige opleiding. Harry is erg blij dat hij toen voor de opleiding is geslaagd, en hiermee is hij terecht een specialist te noemen.

Bijzonder trots is Harry dan ook op het wijnassortiment van Wijn en zo. Er zijn wijnen voor elke portemonnee. Met name de La Baume wijn is een aanrader. Hiervan is de prijs-kwaliteit verhouding enorm goed. Dit zijn mooie volle wijnen van een hele goede kwaliteit voor een relatief lage prijs. Een fles La Baume wijn kost 8,99 euro. La Baume is een droge wijn en verkrijgbaar in diverse soorten:  rood( 4) wit (3) en rosé (3).

“Mensen hebben vaak het beeld dat wijn bij een slijterij duurder is dan in de supermarkt. En dat is helemaal niet zo. Voor elke portemonnee hebben wij een geschikte wijn. En door mijn achtergrond kan ik mensen ook wijnen aanbevelen bij bepaalde gerechten. En dit vind ik zo mooi aan ons wijn assortiment, dat ook mensen met een kleinere beurs toch een mooie volle kwaliteitswijn op tafel kunnen zetten.”

Onlangs is de winkel van Wijn en Zo helemaal verbouwd. Zo heeft Harry zijn zaak helemaal naar eigen hand kunnen zetten. De zaak is gemoderniseerd, het assortiment is in de hoogte gegaan en is door Harry zelf samengesteld. Daarnaast is er een proeflokaal gerealiseerd, waar in de toekomst, als het weer mag vanwege corona, wijnproeverijen worden georganiseerd.

In het assortiment heeft Harry ook streekproducten, zoals de likeur ‘Rondje Nieuw-Amsterdam’ en de speciaalbier ‘Hessel’ uit Oosterhesselen. Naast specialbieren, wijnen, likeuren en gedistilleerde dranken heeft Harry ook cadeaupakketten in zijn assortiment. Hierbij is een combinatie met de naastgelegen ‘Kaashuus TIC TAC TOE’ mogelijk, denk aan een kaasplankje met een wijn erbij bijvoorbeeld. “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen. Blijven vernieuwen is erg belangrijk. En dat maakt het ook zo leuk om eigen baas te zijn.”

Momenteel is de drank Bombardino een echte hit. Dit is een drank bekend van de wintersportgebieden. Het is een eierlikeur die je drinkt met koffie en slagroom. “Een klant vroeg naar Bombardino bij mij, dus ik ben op zoek gegaan en in het assortiment opgenomen. Het loopt als een trein. Ik krijg zelfs foto’s en filmpjes van klanten die een bombardino hebben gemaakt, dat is ontzettend leuk.”

Het leukst aan ondernemen vind Harry het contact met de klanten. “En dan vooral als de klanten terugkomen en goede feedback geven. Dat doet je ontzettend goed en dan weet je ook dat je goed bezig bent. En het minst mooie? Eigenlijk niks. Ik vind alles leuk aan ondernemen. Misschien het enige dat je als ondernemer een onzeker bestaan hebt. Je hebt een inkomen dat fluctueert en daar moet je wel tegen kunnen.”

Adres: Vaart Z.Z. 56 te Nieuw-Amsterdam
Facebook: facebook.com/slijterijwijnhandelwijnenzo

Tekst & Fotografie: Yvonne Wieringa, Reclamebureau Droom van het Platteland, Zandpol. dvhp.nl

Recente berichten

 • All Post
 • Acties
 • Belastingadvies
 • Boodschappen
 • Bouwmarkten
 • Centraal Gelegen
 • Diversen
 • Evenementen
 • Horeca
 • Installatieservices
 • Interviews
 • Nieuws
 • Parkeren
 • Socials
 • Toeristische Vaart
 • Vastgoed
 • Winkeliers

Typisch Tweelingdorp

Ontdek onze bruisende gemeenschap gelegen in het hart van Emmen, Drenthe. Met zijn unieke ligging aan kanalen en een warm welkom van de lokale bevolking, biedt ons dorp een levendige sfeer voor zowel bewoners als bezoekers.

Volg ons op social media

Edit Template

Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam / Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV.

Volg ons op Social Media

© 2024 Created by YMD