Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam/Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV. Bij ons draait het vooral om actieve betrokkenheid op diverse manieren.

Bij ons is iedereen van waarde

Elk lid draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze vereniging. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan:

 • Het samen met andere leden organiseren van evenementen
 • Het ter beschikking stellen van ruimte voor activiteiten
 • Het delen van kennis en netwerken om anderen te ondersteunen
 • Het financieel ondersteunen van activiteiten
 • Het leveren van materiaal voor onze activiteiten
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken of presentaties

 

We laten het aan onze leden over hoe ze invulling willen geven aan hun bijdrage. Daarnaast verwachten we dat leden proberen aanwezig te zijn bij onze activiteiten. De Ondernemersvereniging NAV draait immers om haar leden, voor haar leden.

Edit Template

Interview Zalencentrum d’Aol Meul

Zalencentrum d’Aol Meul is misschien wel het bekendste horecabedrijf van ons Tweelingdorp. Bijna elke inwoner heeft hier waarschijnlijk wel één of meerdere bruiloftsfeesten meegemaakt, een toneelvoorstelling of vergadering bijgewoond. Het is een regionaal bedrijf. Zalencentrum d’Aol Meul ontvangt gasten uit heel regio Drenthe. In 1992 hebben Carlo (51 jaar) en Anneke (50 jaar) Spiegelaar het horecabedrijf van Carlo’s ouders, Hans en Dien Spiegelaar, overgenomen.

Voor Carlo was de horeca met de paplepel ingegoten. Als kleine jongen hielp hij al zijn ouders mee, door toen nog, op een frisdrank kratje staand, de afwas te doen. Voor Anneke was dit anders. Zij had haar administratieve opleiding afgerond en via Carlo is zij ook bij het zalencentrum in betrokken.

Carlo en Anneke zijn vanaf 1991 samen en inmiddels 23 jaar getrouwd. Ze hebben een zoon van 21 jaar die ook actief meehelpt en betrokken is bij het Zalencentrum. Of hij de boel later gaat overnemen, daar is nog geen sprake van. Carlo en Anneke geven hem de ruimte om zelf te ontdekken wat hij later wil gaan doen.

Bij Zalencentrum d’Aol Meul kan je terecht voor verschillende activiteiten, zoals het vieren van bruiloften, buffetten, jubilea, personeelsfeesten, themafeesten (waaronder casino-vermaak en partyquiz), verjaardagen, maar ook voor serieuzere aangelegenheden zoals een afscheid of condoleance.

Er zijn drie zalen waarvan er van twee zalen één hele grote zaal gemaakt kan worden. Totaal is er plek voor maximaal 450 personen. Zalencentrum d’Aol Meul werkt met groepsarrangementen vanaf 15 personen.

 ‘Alles wordt door ons en onze medewerkers tot in de puntjes verzorgd,’ zegt Carlo. Anneke beaamt dit. Ze vult aan: ‘Bruidsparen zijn vaak zenuwachtig voor de grote dag. Wij vinden het belangrijk om deze mensen te ontzorgen. Dat zeggen we dan ook: Als je hier de drempel overkomt, hoef je je geen zorgen meer te maken. Wij regelen alles en zorgen ervoor dat de avond of dag naar wens verloopt.’

De kleinste zaal van Zalencentrum d’Aol Meul

Op locatie
Naast dat d’Aol Meul allerlei evenementen bij het Zalencentrum verzorgt, is dit ook mogelijk op locatie. Van tent tot meubilair, van glazen tot bestek, van buffetten tot dranken, alles kan op locatie door Zalencentrum d’Aol Meul geregeld worden.

Personeel
Bij Zalencentrum d’Aol Meul werken 10 parttimers. Een hecht team dat goed samenwerkt. d’Aol Meul is voortdurend op zoek naar goed personeel. Mocht je willen solliciteren dan kan dit door een mail te sturen naar: info@daolmeul.nl

Wat vinden jullie het leukst aan ondernemen?
‘Eigenlijk vinden we alles leuk. Het omgaan met mensen, de persoonlijke contacten. We vinden het super als mensen tevreden de deur uitgaan en ook om te zien dat ze later terugkomen. We hebben bijvoorbeeld mensen die hier hun bruiloft vieren en dan later terugkomen voor een 12,5 jarig huwelijk of verjaardag. Dat is ontzettend mooi. Daarnaast is het werk ook heel afwisselend. Van de 10 bruiloften is er géén één hetzelfde. Onze gasten maken het verschil. ’

Wat vinden jullie het minst leuk aan ondernemen?
‘Daar zijn Anneke en Carlo heel duidelijk over: De corona-tijd. Toen het besluit kwam om alle niet-essentiële winkels te sluiten was dit heel onwerkelijk. Je hebt de hele situatie niet in de hand. Je hebt een groot gevoel van onmacht. Helemaal als ondernemer. Je bent ondernemer geworden om de deuren open te hebben, niet om ze gesloten te houden. Gelukkig is die periode nu grotendeels achter de rug en zijn we blij dat er nu weer van alles mogelijk is. Je merkt het ook aan de mensen, die hebben wel weer zin in een feestje.’

Hebben jullie nog tips voor toekomstige horecaondernemers?
‘Als je de horeca in gaat dan moet je daar echt voor in de wieg gelegd zijn. Je moet er 100% achter staan en bereid zijn om, vooral in de weekenden, lange dagen en korte nachten te maken.’

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
‘We willen in de toekomst ook zelf evenementen gaan organiseren,’ zegt Carlo. Hier kunnen mensen zich dan voor opgeven en een plekje reserveren. We beginnen hiermee met de Pasen. Op 1e Paasdag organiseren we een paasbrunch van 11.30 -14.00 uur en een paasbuffet van 17.00 – 20.00 uur. De mensen kunnen reserveren via: tel.nr. 0591-551500, via e-mail: info@daolmeul.nl of via social media. Meer informatie over de paasbrunch en paasbuffet vindt u op daolmeul.nl of op de facebookpagina.’

Restaurant en Zalencentrum d’Aol Meul
Van Goghstraat 27a
7844 NR VEENOORD
Tel: 0591-551500
E-mail: info@daolmeul.nl

Tekst & Fotografie: Yvonne Wieringa, Reclamebureau Droom van het Platteland, Zandpol. dvhp.nl

Recente berichten

 • All Post
 • Acties
 • Belastingadvies
 • Boodschappen
 • Bouwmarkten
 • Centraal Gelegen
 • Diversen
 • Evenementen
 • Horeca
 • Installatieservices
 • Interviews
 • Nieuws
 • Parkeren
 • Socials
 • Toeristische Vaart
 • Vastgoed
 • Winkeliers

Typisch Tweelingdorp

Ontdek onze bruisende gemeenschap gelegen in het hart van Emmen, Drenthe. Met zijn unieke ligging aan kanalen en een warm welkom van de lokale bevolking, biedt ons dorp een levendige sfeer voor zowel bewoners als bezoekers.

Volg ons op social media

Edit Template

Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam / Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV.

Volg ons op Social Media

© 2024 Created by YMD