Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam/Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV. Bij ons draait het vooral om actieve betrokkenheid op diverse manieren.

Bij ons is iedereen van waarde

Elk lid draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze vereniging. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan:

 • Het samen met andere leden organiseren van evenementen
 • Het ter beschikking stellen van ruimte voor activiteiten
 • Het delen van kennis en netwerken om anderen te ondersteunen
 • Het financieel ondersteunen van activiteiten
 • Het leveren van materiaal voor onze activiteiten
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken of presentaties

 

We laten het aan onze leden over hoe ze invulling willen geven aan hun bijdrage. Daarnaast verwachten we dat leden proberen aanwezig te zijn bij onze activiteiten. De Ondernemersvereniging NAV draait immers om haar leden, voor haar leden.

Edit Template

Interview Robert Snijder, Het Café Nieuw-Amsterdam

Robert Snijder is een rasondernemer met meerdere bedrijven in ons Tweelingdorp. Hij is drie jaar getrouwd en 16 jaar samen met Klariska, die haar eigen kledingzaak ‘New Fashion’ heeft in Nieuw-Amsterdam. Zoon Rowen (17 jaar) doet de beveiligersopleiding en loopt inmiddels stage bij het bedrijf van zijn vader, RSS Security in Veenoord.

Heb je altijd al ondernemer willen worden?

“Ja,” zegt Robert zonder enige twijfel. Ondernemen zit bij hem in het bloed. Al op jonge leeftijd, toen hij een jaar of 16 was had hij al handel vanuit huis. Op latere leeftijd stond hij als beveiliger aan de deur bij verschillende horecabedrijven zoals Twins, Roadhouse en Smithy’s Palace in Eesveen. Op een gegeven moment kwam de vraag of hij beveiligers voor evenementen kon leveren en zo geschiedde. In dit gat is hij gespronken met zijn bedrijf RSS Security. Later werd hij mede-eigenaar bij Het Café in Nieuw-Amsterdam. Met dit interview maken we kennis met de man Robert Snijder, én nemen we een kijkje achter de schermen bij Het Café.

Hoe is Het Café begonnen?

Robert is in 2008 begonnen in de horeca, eerst met het café New York. Later café de Jordaan en de Feestkelder om vervolgens weer terug te keren naar café New York, dat toen van naam is veranderd in ‘Het Café’. Samen met zijn compagnon Willie Kuipers runt Robert dit café.

Robert is verantwoordelijk voor de bestellingen van Het Café en Willie is van de technische dienst. Bij drukke avonden springen ze bij waar nodig is, met het draaien van bardiensten en verder met allerlei andere voorkomende werkzaamheden.

“Het Café is een café voor jong en oud waar iedereen welkom is. Het is een ‘warm’ café met gezelligheid. We proberen er alles aan te doen dat iedereen zich welkom voelt en het naar de zin te maken. Onze oudste gasten zijn drie heren van 2x 85 en 93 jaar. Zij komen steevast elke zondag met zijn driëen een biertje drinken en een potje biljarten. Daar kan ik echt van genieten. Maar ook de jeugd vind het prachtig, ” zegt Robert.

Bij het Café kan je terecht voor een gezellige avond. Voor Corona was er één keer per maand live muziek en zodra het weer mag willen ze dit weer oppakken. Daarnaast kan je ook een hapje eten bij Het Café of een zaal huren voor, bijvoorbeeld, het vieren van verjaardagen. De sfeervolle zaal achterin Het Café heeft plaats voor zo’n 50 personen. Steeds meer gasten weten Het Café te vinden, zowel van ons eigen dorp maar ook van daarbuiten. Zo komen de meeste gasten uit ons Tweelingdorp, Klazienaveen, Zwartemeer, de Rietlanden en Schoonebeek.

Links: Robert Snijder en rechts Willie Kuipers

Wat voor invloed heeft Corona op je onderneming(en) gehad?

Corona heeft voor een zware tijd gezorgd bij de ondernemingen van Robert. Niet alleen bij Het Café maar ook bij zijn beveiligingsbedrijf RSS Security, die het toen vooral van de evenementenbeveiliging moest hebben. Inmiddels zijn de cafés (met beperkingen) weer geopend maar het is nog niet helemaal op het niveau van voor de Coronatijd. Zo zijn de openingstijden tot 00.00 uur en mag er nog geen livemuziek georganiseerd worden of sportwedstrijden op groot scherm worden getoond. Robert zou graag zien dat de cafés tot 02.00 uur open mogen en hoopt dat dit met de volgende versoepelingen mogelijk is.

Robert ziet duidelijk een verschuiving in de stapavond. Omdat de horeca nu eerder sluit komen de gasten eerder. Voor corona zag je dat, vooral de jeugd, eerst thuis ging ‘indrinken’ en daarna op stap ging. Nu komen ze eerder en gaan ze na het stappen vaak nog even bij iemand thuis zitten, dus ‘nadrinken’.

“Corona was een zware tijd voor ons en heeft een hoop geld gekost. Alles ging dicht en je blijft met je voorraad zitten, die over datum gaat. We hebben op een gegeven moment onze voorraad gratis weggegeven aan mensen die het goed konden gebruiken. Dit hebben we gedaan via een facebookactie. Je moet wat, je kan het dan beter weggeven dan weggooien, vonden wij. Gelukkig kunnen we nu weer open. Hopelijk wordt er de komende tijd weer meer versoepeld en kunnen we terug naar hoe het was voor Corona. Ik merk steeds meer dat veel mensen er nu wel een beetje klaar mee zijn.”

Dit jaar verwacht Robert nog weinig van de versoepelingen. “Qua evenementen en live muziek verwacht ik niet dat dat dit jaar weer mogelijk is. Dat zal waarschijnlijk niet eerder worden dan volgend jaar.

De Coronatijd heeft ervoor gezorgd dat Robert in creatieve oplossingen moest denken. “Je doet op zo’n moment wat je kunt om de boel draaiende te houden. Je hebt 100 man personeel in dienst en die moeten ook allemaal brood op de plank hebben. Bij RSS Security beveiligen we daarom niet alleen meer evenementen, want dat gaat nu niet, maar doen we nu ook objectbeveiliging. Daarnaast hebben we persooneel opgeleid tot Reddingswerkers en Stralingsdeskundigen voor de NAM. Zo breid je je portfolio uit en dit is ons geluk geweest.”

Hoe ziet je dag eruit?

“Hier kan ik moeilijk antwoord op geven omdat geen enkele dag hetzelfde is. Meestal ben ik ’s morgens op kantoor bij RSS Security. Ik doe de bestellingen voor Het Café. Daarnaast verkopen we auto’s via Handelsonderneming Snijder en op zondag doen we de inkopen voor de winkel van mijn vrouw Klariska. Het is dus een erg druk leven. Je bent 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. Dat is een keuze die je maakt. En ik kan slecht stilzitten, dat scheelt,” zegt Robert lachend.

“Je probeert iets neer te zetten en natuurlijk ben je dan trots als dat lukt.”

Wat vind je het leukst aan ondernemen?

“Dat geen dag hetzelfde is. En het is altijd een uitdaging om voor een probleem een passende oplossing te zoeken. Het geeft wel een kick als dat is gelukt. Je probeert iets neer te zetten en natuurlijk ben je dan trots als dat lukt.”

Wat vind je het minst leuk aan ondernemen?

“De regeltjes in Nederland. Nederland is een land van regeltjes en wetten. En soms heb je het gevoel dat je wordt tegengewerkt in plaats van dat je geholpen wordt. Vooral de coronaperiode zorgt voor heel veel frustraties. In de horeca doen we er alles aan om de boel veilig te laten verlopen. We hebben inchecklijsten, plekken op anderhalve meter, stickers en matten die aangeven dat je afstand moet houden. Het is aangetoond dat de horeca veilig open kan. En toch blijft deze sector het langste dicht. Dat is onbegrijpelijk. Soms begrijp ik de logica achter de regels ook niet meer. En de regels veranderen ook steeds. Dat is enorm frustrerend.”

Hoe zie je de toekomst in?

“Ik ben een postief ingesteld mens dus ik zie de toekomst altijd positief in. Maar hoe het gaat de komende tijd? Daar durf ik geen uitspraken over te doen. Ik ben wel erg benieuwd naar wat er gaat gebeuren. We wachten in elk geval niet af wat er komen gaat en we gaan door met waar we mee bezig zijn. Maar de overheid kan zo van de ene op de andere dag weer een beslissing maken waardoor alles in één keer weer anders is. We gaan het meemaken.”

Heb je nog tips voor mensen die ook ondernemer willen worden?

“Wees niet bang, vertrouw in jezelf en als je echt iets wilt dan lukt het. Natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben,” sluit Robert af met deze mooie woorden.

Openingstijden Het Café:
Donderdag: 18.00 – 00.00
Vrijdag: 14.00 – 00.00
Zaterdag: 12.00 – 00.00
Zondag: 12.00 – 00.00

Adres: Vaart ZZ 55 te Nieuw-Amsterdam
Facebook: facebook.com/Het-Cafe-Nieuw-Amsterdam
Instagram: instagram.com/het_cafe/

Tekst & Fotografie: Yvonne Wieringa, Reclamebureau Droom van het Platteland

Recente berichten

 • All Post
 • Acties
 • Belastingadvies
 • Boodschappen
 • Bouwmarkten
 • Centraal Gelegen
 • Diversen
 • Evenementen
 • Horeca
 • Installatieservices
 • Interviews
 • Nieuws
 • Parkeren
 • Socials
 • Toeristische Vaart
 • Vastgoed
 • Winkeliers

Typisch Tweelingdorp

Ontdek onze bruisende gemeenschap gelegen in het hart van Emmen, Drenthe. Met zijn unieke ligging aan kanalen en een warm welkom van de lokale bevolking, biedt ons dorp een levendige sfeer voor zowel bewoners als bezoekers.

Volg ons op social media

Edit Template

Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam / Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV.

Volg ons op Social Media

© 2024 Created by YMD