Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam/Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV. Bij ons draait het vooral om actieve betrokkenheid op diverse manieren.

Bij ons is iedereen van waarde

Elk lid draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze vereniging. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan:

 • Het samen met andere leden organiseren van evenementen
 • Het ter beschikking stellen van ruimte voor activiteiten
 • Het delen van kennis en netwerken om anderen te ondersteunen
 • Het financieel ondersteunen van activiteiten
 • Het leveren van materiaal voor onze activiteiten
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken of presentaties

 

We laten het aan onze leden over hoe ze invulling willen geven aan hun bijdrage. Daarnaast verwachten we dat leden proberen aanwezig te zijn bij onze activiteiten. De Ondernemersvereniging NAV draait immers om haar leden, voor haar leden.

Edit Template

Interview met Hielke en Alice ten Hoor van 10store

10store wordt gerund door Hielke ten Hoor en zijn vrouw Alice, uit Hoogeveen. Naast winkels in Beilen, Slagharen, Musselkanaal, Hoogkerk en Dokkum zijn ze sinds begin maart 2020 ook in Nieuw-Amsterdam te vinden. Totaal zijn er 25 peroneelsleden waarvan er 5 in Nieuw-Amsterdam werken.

Het avontuur is 6,5 jaar geleden begonnen, toen 10store werd opgericht. Hielke had al 35 jaar ervaring als kledinginkoper en Alice heeft jarenlange ervaring opgedaan bij andere modewinkels. 10store is een concept dat Hielke en Alice gezamenlijk hebben opgezet.

Een kledingwinkel in het middensegment, dát ontbrak nog in Nieuw-Amsterdam.

Jullie zijn begin maart 2020 in Nieuw-Amsterdam gestart. Wat was de aanleiding om naar Nieuw-Amsterdam te komen?

“Ja, we zijn hier 5 maart gekomen, vlak voor het Corona-virus uitbrak. Nieuw-Amsterdam had al een paar kledingwinkels. Maar eigenlijk nog geen kledingwinkel voor het middensegment. Wij zagen deze kans en toen er een pand beschikbaar kwam, hoefden wij niet lang na te denken om hier een winkel te openen.”

Hebben jullie veel last gehad van het coronavirus?

“Jazeker hebben we veel last van het Corona-virus gehad. We hebben onze winkel in Nieuw-Amsterdam een week voor de uitbraak geopend. De eerste week was onze winkel vol met klanten. In de week erna waren de klanten op één hand te tellen. En dat was natuurlijk niet alleen bij ons zo, maar bij alle ondernemers. Elke keer als Rutte een toespraak hield, dan zag je de volgende dag geen mens bij ons in de winkel. Dat kon je echt merken. Gelukkig heeft het mooie weer veel goed gemaakt en hebben we onze zomerkleding goed kunnen verkopen. Het gaat gelukkig weer de goede kant op maar het was wel zwaar in het begin.”

Op welke doelgroep richten jullie je met de kleding?

“Onze doelgroep is heel erg breed, zeg maar van de leeftijd van 12 t/m 70 jaar. Zowel jonge meiden en jongens als heren en dames kunnen bij ons terecht. Wij hebben diverse merken zoals bijvoorbeeld Pieces, Vila, Jacqueline de Yong en Fransa voor de dames. En Cars, Twinlife, Tom Tailer en Only & Sons voor de heren. Dit is slechts een greep uit onze merken, al onze andere merken kan je op de website en in de winkels vinden. We hebben hippe, trendy en comfortabele kleding voor alle leeftijden.”

Comfortable kleding en warme stoffen zijn de trends voor komend najaar.

Welke kledingtrends kunnen we komend najaar verwachten?

“Kleding die lekker zit, die makkelijk, warm en comfortabel zijn. We gaan de winterperiode weer in dus we zien lekkere stoffen, sweatkleding en warme truien. Daarnaast zien we dit seizoen meer rokken voor de dames in de collectie. Zwart, olijfgroen en bruin zijn de kleuren van komend najaar.”

Wat vinden jullie het leukst aan ondernemen?

“De inkoop doen we meestal al een jaar van te voren. Als je dan, na een jaar, alles in de winkel ziet hangen en mensen komen dan enthousiast binnen, dan geeft dat wel een trots gevoel. En natuurlijk komt daar nog bij, dat wanneer mensen blij de deur uitgaan en zich mooi en prettig voelen in onze kleding, dit veel voldoening geeft. Dan weet je weer waar je het allemaal voor doet. ”

Jullie werken samen in 10store. Hoe hebben jullie de werkzaamheden verdeeld?

“We doen bijna alles zelf. Alles wat bij het verkopen van kleding komt kijken hebben we in eigen hand. Maar de werkzaamheden hebben we wel goed verdeeld. Het inkopen van de kleding doen we samen. Hielke is veel in het magazijn te vinden en brengt de kleding rond, van het ene naar het andere filiaal. Daarnaast doet Hielke de financiële administratie. Alice is veel in de winkels te vinden, vooral in Nieuw-Amsterdam en Slagharen en zij doet de inkoopadministratie.

Mooi aan ons concept en het feit dat we meerdere winkels hebben, betekent dat we met kleding kunnen schuiven. Mocht een kledingstuk in het ene filiaal wel goed lopen en in het andere niet, dan brengen we die producten die niet lopen naar het filiaal waar het wel loopt. Je ziet toch wel regionale verschillen qua kledingsmaken.”

Je moet 24/7 bereikbaar zijn. Anders red je het niet.

Hebben jullie tips voor toekomstige ondernemers?

“Ja, je moet het leuk vinden om 24/7 bereikbaar te zijn. Dit betekent niet dat je 24/7 moet werken, maar je moet wel bereikbaar zijn. Dat valt niet altijd mee en dit moet je echt niet onderschatten.”

Onze medewerkers zijn onze kracht. Je kunt het niet alleen.

Daarnaast moet je goed om je heen kijken en alle kansen grijpen. Wij vinden de input van onze medewerkers erg belangrijk. Zij koppelen aan ons terug waar vraag naar is en daar doen we dan ook wat mee. Als onze medewerkers aangeven dat er veel vraag is naar rode broeken, dan komen er rode broeken in de winkel, ook al vinden we ze zelf niet mooi. Ik zeg altijd, onze medewerkers zijn onze kracht, alleen kan je alles niet draaiende houden.”

Hoe kunnen mensen jullie vinden?

“Wij hebben een website 10store.nl en daarnaast een facebookpagina facebook.com/10store.NieuwAmsterdam.

En uiteraard zien we u heel graag in onze winkel aan de Vaart Z.Z. 59 te Nieuw-Amsterdam.”

Tekst & Fotografie: Yvonne Wieringa, Reclamebureau Droom van het Platteland

Recente berichten

 • All Post
 • Acties
 • Belastingadvies
 • Boodschappen
 • Bouwmarkten
 • Centraal Gelegen
 • Diversen
 • Evenementen
 • Horeca
 • Installatieservices
 • Interviews
 • Nieuws
 • Parkeren
 • Socials
 • Toeristische Vaart
 • Vastgoed
 • Winkeliers

Typisch Tweelingdorp

Ontdek onze bruisende gemeenschap gelegen in het hart van Emmen, Drenthe. Met zijn unieke ligging aan kanalen en een warm welkom van de lokale bevolking, biedt ons dorp een levendige sfeer voor zowel bewoners als bezoekers.

Volg ons op social media

Edit Template

Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam / Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV.

Volg ons op Social Media

© 2024 Created by YMD