Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam/Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV. Bij ons draait het vooral om actieve betrokkenheid op diverse manieren.

Bij ons is iedereen van waarde

Elk lid draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze vereniging. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan:

 • Het samen met andere leden organiseren van evenementen
 • Het ter beschikking stellen van ruimte voor activiteiten
 • Het delen van kennis en netwerken om anderen te ondersteunen
 • Het financieel ondersteunen van activiteiten
 • Het leveren van materiaal voor onze activiteiten
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken of presentaties

 

We laten het aan onze leden over hoe ze invulling willen geven aan hun bijdrage. Daarnaast verwachten we dat leden proberen aanwezig te zijn bij onze activiteiten. De Ondernemersvereniging NAV draait immers om haar leden, voor haar leden.

Edit Template

Interview met Arnold Nijenbanning van HUBO Nieuw-Amsterdam

Arnold Nijenbanning (42 jaar) heeft al weer 11 jaar geleden de Doeland overgenomen in Nieuw-Amsterdam. Na 2 jaar is de Doeland overgegaan naar de Hubo. Het Hubo concept is aangesloten bij de DGN/ Euretco als overkoepelende organisatie.

“Ik wilde altijd boer worden.”

Arnold heeft een Agrarische achtergrond. Hij wilde altijd boer worden. In zijn jeugd was hij altijd op de boerderij te vinden. Nadat hij zijn opleiding Agrarische Bedrijfskunde aan de Hogere Landbouwschool had afgerond, is Arnold jarenlang werkzaam bij de Welkoop geweest als bedrijfsleider. Dit beviel erg goed en er waren voldoende doorgroeimogelijkheden.

Het kwam dan ook als een verrassing toen zijn schoonvader, die eigenaar van de Hubo op Erica is, met het idee kwam om de Doeland op Nieuw-Amsterdam over te nemen.

“Dit was een hele spannende tijd want we zaten in de economische crises. Het besluit om de Doeland over te nemen ging dan ook niet zonder slag of stoot. Hier hebben we goed over nagedacht omdat ik een goede baan moest opzeggen en in een, op dat moment onzekere markt, zou instappen. In de beginperiode was het lastig om klanten in de winkel te krijgen. Soms was het drukker bij de papiercontainers dan in de winkel. Gelukkig hebben we de Doeland met de inboedel voor een goede prijs kunnen overnemen. En daardoor hebben we die periode overleefd, “ zegt Arnold.

Inmiddels is er van weinig klanten in de winkel geen sprake meer. Arnold heeft met zijn vrouw en personeel een goed lopende bouwmarkt neergezet. Inmiddels zijn er 7 personeelsleden aan het werk in de winkel en zijn er 2 personeelsleden op kantoor.

Hubo Nieuw-Amsterdam

Waar zit het succes van Hubo Nieuw-Amsterdam in?

“Mensen moeten een goed gevoel hebben als ze je winkel binnenstappen. Dat betekent opgeruimde schappen en een overzichtelijke winkel. Je moet snel kunnen vinden wat je zoekt. Daarnaast hebben wij kundig personeel en daar investeren wij ook in. Zo volgt ons personeel cursussen bij onze leveranciers. En we hebben mensen met ervaring in de buitendienst. Klanten moeten met hun vragen goed worden geholpen. “

“Daarnaast bieden wij een uitstekende service. Wij bieden een sleutelservice waar je een huissleutel of fietssleutel kan laten bijmaken. We zagen met onze houtzagerij platen op maat. Je betaalt dan alleen wat je aan materiaal afneemt. Wil je een blokhut laten plaatsen? Dat kunnen wij voor je doen. Ook een schutting plaatsen is geen probleem. En wij bieden een shop-in-shop concept met onze Decorette afdeling. Dus als mensen nieuwe raambekleding of zonnewering uitzoeken dan kunnen wij die leveren en monteren. Dit komt onze cross-selling ten goede. De combinatie Decorette & Hubo zorgt ervoor dat we het hele interieur, of het nu gaat om maatwerkkasten, deuren, vloeren (pvc, vinyl, vloerbedekking e.d.), behang, gordijnen, binnen- en buitenzonwering of horren voor u kunnen regelen.”

Decorette afdeling

“Ten slotte hoort bij onze service nog dat wij in principe alles in onze winkel hebben. En als we iets specifieks niet hebben dan kunnen we het op korte termijn voor u regelen. Ik denk dat wij hier een heel goed concept mee in handen hebben.”

Wat vind je het leukst aan ondernemen?

“Het leukste aan ondernemen vind ik de mate van vrijheid die je hebt. Je kan zelf je keuzes maken en het is fantastisch om te zien dat je inzet wordt beloond. Het contact met mensen en het invullen van de specifieke wensen geeft veel voldoening. Samen het gesprek aangaan om zo tot de juiste en beste oplossingen te komen.”

Wat vind je de minder leuke kant van ondernemen?

“Dat er heel veel vrije tijd in je werk gaat zitten. Je bent eigen baas dus je stopt bijna alle tijd die je hebt in je onderneming. Week in week uit draai je 70-80 uur, omdat de koopavond op donderdag erbij komt en de hele zaterdag. Dat is soms best zwaar. Toen de kinderen kleiner waren had ik er minder moeite mee. Je begint net en je moet je schouders eronder zetten om er een succes van te maken. En dat heb je er natuurlijk ook voor over. Maar nu ik ouder begin te worden vind ik het soms wel jammer om zo weinig tijd met mijn gezin door te brengen.”

Hoe ziet je dag eruit?

“ ’s Morgens beginnen we met koffie, dat hoort erbij natuurlijk,” zegt Arnold lachend. “Dan zetten we alle spullen naar buiten en doen we de deur open. Soms hebben we nog overleg. De buitendienst gaat op pad, zij hebben hun eigen planning. Vervolgens starten we met de dagelijkse werkzaamheden.”

“Kijk niet te veel naar je concurrentie maar ga uit van je eigen kracht.”

Heb je tips voor mensen die het ondernemerschap in willen?

“Je moet zorgen dat je je eigen zaak goed voor elkaar hebt. Dat je winkel netjes is, dat mensen het fijn vinden om in je winkel te kopen en dat je voorraad beheer klopt. Hier moet je bovenop zitten. Daarnaast moet je niet kijken naar de concurrentie. Je moet uitgaan van je eigen kracht.”

Hubo Nieuw-Amsterdam

Hebben jullie nog last gehad van de Coronacrises?

“Eerlijk gezegd hebben we het sinds de coronacrises nog nooit zo druk gehad. Vooral in maart t/m juni van dit jaar liep het storm. Mensen gingen massaal thuis klussen. Op sommige dagen hadden we het dubbele aantal klanten in de winkel van wat we anders op een goede zaterdag hebben. Maar het coronavirus en de daarbijbehorende intelligente lockdown, bracht ook veel onduidelijkheid. Een goed deurbeleid en het nastreven van de gemaakte afspraken hebben er gelukkig voor gezorgd dat we onze winkel open konden blijven houden. Om het maximale toegestane aantal klanten in de winkel te kunnen waarborgen, verplichtten we onze klanten een winkelmandje te nemen om zo exact inzichtelijk te hebben hoeveel klanten zich in de winkel bevinden. Mandjes en karretjes op? Even geduld!”

Hoe weten mensen jullie te vinden?

“Dat gaat meest van mond-tot-mond reclame. Daarnaast hebben wij een facebookpagina facebook.com/hubonieuwamsterdam en onze website: hubo.nl/nieuw-amsterdam.”

Tekst en foto’s:
Yvonne Wieringa, Reclamebureau Droom van het Platteland, Zandpol

Recente berichten

 • All Post
 • Acties
 • Belastingadvies
 • Boodschappen
 • Bouwmarkten
 • Centraal Gelegen
 • Diversen
 • Evenementen
 • Horeca
 • Installatieservices
 • Interviews
 • Nieuws
 • Parkeren
 • Socials
 • Toeristische Vaart
 • Vastgoed
 • Winkeliers

Typisch Tweelingdorp

Ontdek onze bruisende gemeenschap gelegen in het hart van Emmen, Drenthe. Met zijn unieke ligging aan kanalen en een warm welkom van de lokale bevolking, biedt ons dorp een levendige sfeer voor zowel bewoners als bezoekers.

Volg ons op social media

Edit Template

Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam / Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV.

Volg ons op Social Media

© 2024 Created by YMD