Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam/Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV. Bij ons draait het vooral om actieve betrokkenheid op diverse manieren.

Bij ons is iedereen van waarde

Elk lid draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze vereniging. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan:

 • Het samen met andere leden organiseren van evenementen
 • Het ter beschikking stellen van ruimte voor activiteiten
 • Het delen van kennis en netwerken om anderen te ondersteunen
 • Het financieel ondersteunen van activiteiten
 • Het leveren van materiaal voor onze activiteiten
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken of presentaties

 

We laten het aan onze leden over hoe ze invulling willen geven aan hun bijdrage. Daarnaast verwachten we dat leden proberen aanwezig te zijn bij onze activiteiten. De Ondernemersvereniging NAV draait immers om haar leden, voor haar leden.

Edit Template

Interview: Lieneke Broeksema van Anytyme ‘An de Zijtak’

Lieneke Broeksema (33 jaar) is sinds 3 jaar de trotse eigenaresse van Anytyme Nieuw-Amsterdam. Deze dame vertelt met glinsterende ogen over haar bedrijf. Ze heeft veel passie voor haar werk en dat blijkt uit alles wat ze over haar bedrijf vertelt. Ze is een mensenmens die altijd klaar staat voor een praatje.

Zo’n 15 jaar geleden zijn de ouders van Lieneke met de Anytyme formule begonnen. De ambitie om de zaak over te nemen had ze in eerste instantie niet. Ze ging nog naar school en wilde psycholoog worden. Maar doordat haar moeder 10 jaar geleden vanwege een auto ongeval niet meer volledig in de snackbar kon werken, is Lieneke mee gaan werken in de zaak. Zo’n 3 jaar geleden kwam ze voor de keuze te staan: Of de deuren dicht of het bedrijf overnemen. En van de keuze om Anytyme ‘An de Zijtak’ over te nemen, heeft ze nog geen moment spijt gehad.

Wat vind je het leukst aan ondernemen?
“Eigenlijk alles! Ik vind het heel leuk om invulling te kunnen geven aan mijn eigen ideeën. We vallen wel onder de Anytyme formule, maar deze formule is erg laagdrempelig. Vanuit de Anytyme hebben we een tweemaandelijkse folder en daarnaast ook week- en dagaanbiedingen. Daarnaast heb ik veel ruimte om zelf dingen te bedenken, zoals bijvoorbeeld bepaalde menu’s, gerechten of sauzen. Dat maakt het werken met deze formule ontzettend leuk.”

Wat vind je minder leuk aan ondernemen?
“Eigenlijk niks!,” zegt Lieneke lachend. “Ik vind alles leuk. Ik heb een positieve instelling en ik denk altijd in oplossingen in plaats van problemen. Dat maakt het leven een heel stuk prettiger. Ik ben altijd bezig om dingen te bedenken, al gaat het nu om het interieur of bepaalde menu’s. En dat is tegelijkertijd mijn valkuil want ik ben altijd met mijn bedrijf bezig. Momenteel ben ik herstellende van een herniaoperatie waardoor ik het rustig aan moet doen. Maar normaalgesproken ben ik 7 dagen per week in de zaak te vinden.” Helemaal stilzitten kan ze echter niet. Ze heeft nu meer tijd om over dingen na te denken, te veranderen en te verbeteren. “Ideeën genoeg!”

Hoe ziet je dag eruit?
“Eerst sta ik rustig op en ga ontbijten. Daarna ga ik naar de zaak. Normaal gesproken bestaan mijn werkzaamheden uit het doen van de inkoop, schoonmaak en uiteraard ook het opnemen en verwerken van de bestellingen van de klanten. Omdat ik nu wat rustiger aan moet doen heb ik heel veel aan mijn team. Zij ondersteunen mij fantastisch. Mijn team is echt super, ze zijn heel veelzijdig en ze kunnen voor verschillende werkzaamheden worden ingezet.”

Hoe ziet je team eruit?
“Momenteel werken hier 15 mensen. Eén medewerker werkt full-time, de rest part-time. Eén dame werkt hier zelfs al 12,5 jaar! Dat is Diny van Engen. En daarom willen we haar vandaag in het zonnetje zetten. Ze heeft geen idee dat we wat hebben georganiseerd, dus voor haar is het een complete verrassing.”

Diny van Engen is vandaag in het zonnetje gezet met haar 12,5 jarig werkjubileum

“Ik ben een mensenmens en houd van gezelligheid. Elke dag in de zaak werken geeft mij ontzettend veel plezier en energie.”

Heb je tips voor mensen die ook de horeca in willen?
“Je moet van gezelligheid houden en hard willen werken. Dat zijn wel de vaste ingrediënten van een horecabaan. Je moet echt een gezelligheidsmens zijn want anders houd je het niet vol. Daarnaast moet je ook niet onderschatten dat je altijd moet werken als andere mensen vrij zijn en dat je partner daar ook tegen moet kunnen. Gelukkig heb ik daar zelf geen problemen mee en staat mijn vriend volledig achter mij en mijn bedrijf. Ik houd erg van de gezelligheid. Ik vind het altijd leuk om een praatje met mensen te maken, dat geeft mij ontzettend veel energie.”

Wat maakt jullie snackbar anders dan andere snackbars?
“Dat is een lastige vraag. Ik zie het zo: Elke snackbar op het dorp heeft zijn eigen kracht. Er is klandizie genoeg en klanten wisselen wel eens van snackbar. En dat is alleen maar mooi. Je kan elkaar goed aanvullen. Wij, maar ook de andere snackbars van ons dorp zijn enorm gegroeid en gaan met de tijd mee. Ik zie ‘mijn concurrenten’ dan ook niet als concurrenten maar als collega’s. Ik vind het heel mooi om te zien dat we op ons dorp een kwalitatief goed aanbod aan diverse snackbars hebben. Het assortiment wordt steeds uitgebreider en de zaken zien er mooi uit.”

Wat zijn de hardlopers in jullie cafetaria?
“Uiteraard zijn de bekende snacks en patat de hardlopers, dat is eigenlijk bij elke snackbar zo. Maar we zien ook steeds meer een trend in patat met diverse toppings en daar speelt de Anytyme formule goed op in. In Amsterdam bestaan er al speciaalzaken waar je uit maar liefst 28 verschillende toppings kan kiezen. Zo gek is het hier nog niet maar het is zeker een trend die je ziet.”
“De laatste jaren zien we wel meer concurrentie met de supermarkten. Het aanbod in de supermarkten wordt steeds uitgebreider, met bijvoorbeeld vers belegde broodjes. Daarnaast zijn de supermarkten ook steeds vaker op zondag open, dat merk je wel als snackbarhouder.”

“Normaal gesproken begroet je de klanten met een grote glimlach. Dat doe je nu ook wel, maar die zit nu verstopt achter een mondkapje.”

Wat voor impact heeft corona op jullie bedrijf?
“We merken dat mensen voorzichtiger zijn en dat de lontjes soms korter worden. Dat is begrijpelijk want de maatregelen duren gewoon erg lang. Normaal begroet je de klanten met een grote glimlach, tja, die zit nu verstopt achter een mondkapje. Daarnaast kan je niet de gastvrijheid geven die je gewend bent. Je bent gebonden aan regels waardoor het allemaal, helaas, wat onpersoonlijker wordt. We proberen de planning zo te doen dat er niet meer dan 5 mensen tegelijk binnen zijn. Daardoor gebeurt het wel eens dat de wachttijden wat oplopen. Soms hoor je mensen zeggen van ‘Je mag blij zijn dat je nog open bent’ en natuurlijk zijn we daar blij mee. Het is ook echt vreselijk voor de zaken die hun deuren helemaal gesloten moeten houden. Maar ondanks dat hebben wij ook omzetverlies. Normaal gesproken heb je op een goede dag 30 mensen tegelijk in je zaak, heerlijk! En je kunt dan ook iedereen helpen die binnen komt. Maar dat kan nu gewoon niet. Alle ondernemers hebben het zwaar momenteel. Maar we roeien met de riemen die we hebben en we maken er het beste van.”

Anytyme An de Zijtak – Nieuw Amsterdam

Wat zijn je toekomst plannen?
“Voor het moment gaat alles allemaal goed zoals het gaat. 2,5 jaar geleden hebben we de zaak verbouwd. We wilden groeien en gelukkig hadden we ook de ruimte om dat te doen. Daar zijn we erg blij mee. Wat de toekomst brengt? Wie zal het zeggen. Stiekem droom ik van ooit een tweede zaak. Maar wanneer dat komt? Geen idee, eerst maar eens volledig herstellen.”

Adres: Zijtak Westzijde 39 te Nieuw-Amsterdam
Website: anytyme.nl
Facebook: facebook.com/AnytymeZijtak

Tekst en foto’s: Yvonne Wieringa van Reclamebureau Droom van het Platteland, Zandpol

Recente berichten

 • All Post
 • Acties
 • Belastingadvies
 • Boodschappen
 • Bouwmarkten
 • Centraal Gelegen
 • Diversen
 • Evenementen
 • Horeca
 • Installatieservices
 • Interviews
 • Nieuws
 • Parkeren
 • Socials
 • Toeristische Vaart
 • Vastgoed
 • Winkeliers

Typisch Tweelingdorp

Ontdek onze bruisende gemeenschap gelegen in het hart van Emmen, Drenthe. Met zijn unieke ligging aan kanalen en een warm welkom van de lokale bevolking, biedt ons dorp een levendige sfeer voor zowel bewoners als bezoekers.

Volg ons op social media

Edit Template

Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam / Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV.

Volg ons op Social Media

© 2024 Created by YMD