Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam/Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV. Bij ons draait het vooral om actieve betrokkenheid op diverse manieren.

Bij ons is iedereen van waarde

Elk lid draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze vereniging. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan:

 • Het samen met andere leden organiseren van evenementen
 • Het ter beschikking stellen van ruimte voor activiteiten
 • Het delen van kennis en netwerken om anderen te ondersteunen
 • Het financieel ondersteunen van activiteiten
 • Het leveren van materiaal voor onze activiteiten
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken of presentaties

 

We laten het aan onze leden over hoe ze invulling willen geven aan hun bijdrage. Daarnaast verwachten we dat leden proberen aanwezig te zijn bij onze activiteiten. De Ondernemersvereniging NAV draait immers om haar leden, voor haar leden.

Edit Template

Interview J&G Doldersum

Greetje was 15 toen ze Johannes, die toen 17 was, leerde kennen. Ze kenden elkaar van het dorp en van Discotheek Arizona. Inmiddels zijn ze 25 jaar getrouwd en een zoon, Nanko, rijker. 11 jaar geleden zijn Johannes en Greetje met J&G Doldersum begonnen. Eerst voorop in Nieuw-Amsterdam, vlakbij Vishandel Nijland. Hun eerste pand zou echter gesloopt worden en toen kwam de mogelijkheid op hun pad om het voormalige pand van de Rabobank te kopen. En daar zitten ze inmiddels al weer 8 jaar.

Verhuizen naar dit nieuwe pand bleek een hele goede zet. J&G Doldersum zit nu in het centrum van Nieuw-Amsterdam en veel mensen weten de winkel te vinden. Johannes geeft aan dat er veel klandizie komt van de buitendorpen van Emmen. In Nieuw-Amsterdam is alles namelijk aanwezig, mensen kunnen gratis parkeren en hoeven niet ver te lopen.

J&G Doldersum heeft een uitgebreid assortiment. Zo verkopen ze wenskaarten van Paper Clip Cards, kantoorartikelen, computer accessoires, cartridges en tabak. Ze zijn een DHL XL afhaalpunt en daarnaast is het mogelijk om bij J&G Doldersum pasfoto’s te laten maken voor officiële documenten.

Drie jaar geleden zijn de woonaccessoires uitgebreid en dit loopt ontzettend goed. Wekelijks wordt het assortiment aangevuld. Johannes en Greetje vinden het belangrijk om afwisselend te blijven op het gebied van de woonaccessoires. Daarom kopen ze van bepaalde producten maar een aantal stuks in. Greetje zet de nieuwe items op de facebookpagina van J&G Doldersum. Dus houd zeker de facebookpagina van J&G Doldersum in de gaten voor nieuwe producten die in de verkoop gaan.

Naast de woonaccessoires hebben zij sinds kort ook feestartikelen in het assortiment. Dus als mensen een feestje hebben van iemand die 50 jaar geworden is, als iemand met pensioen gaat of als je een jubileum wilt vieren dan kan je de slingers, ballonnen, vlaggenlijnen etc. bij J&G Doldersum vinden.
Johannes en Greetje willen verder nog hun Second Life cartridges onder de aandacht brengen. Deze zijn geschikt voor allerlei soorten printers. De prijs voor deze cartridges is erg interessant en J&G Doldersum biedt 100% garantie. Toners zijn ook te krijgen maar deze gaan veelal op bestelling.
Johannes geeft aan: “Wij verkopen nooit nee, als we iets niet in de winkel hebben. We zeggen altijd: “We gaan voor u kijken of we het voor u kunnen bestellen.” En dat is net een stukje extra klantenservice wat de mensen kunnen waarderen.

Ondernemer worden was niet iets wat Johannes en Greetje altijd al voor ogen hadden. Greetje had er wel eens over nagedacht. Maar Johannes werkte bij de Akzo en later bij Stand-by in het onroerend goed. Greetje heeft 27 jaar bij Kledingwinkel Kooistra in Emmen gewerkt. In de economische crises kwam Johannes bij huis en zo is eigenlijk het balletje gaan rollen. 11 jaar geleden hebben ze de winkel van de familie Kaspers gekocht. Inmiddels draaien Johannes en Greetje de winkel samen met hun vaste én onmisbare kracht Anita Veenstra-Bos. Daarnaast hebben ze nog een weekendhulp voor de zaterdag.
Als ik vraag of er nog plannen voor de toekomst zijn zegt Greetje “We gaan gewoon zo door. We hebben het goed aan de loop en we vinden het fijn hoe we nu werken. Daarnaast blijven we goed in de gaten houden waar behoefte aan is en nemen we dat, indien mogelijk, op in ons assortiment.”

Het leukste aan ondernemen is toch wel dat je zelf je eigen tijd in kan delen, je kan je eigen beslissingen kan nemen en je hebt meer vrijheid. “Maar er zit ook een kanttekening aan,” zegt Johannes. “Je bent namelijk 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Helemaal tijdens de lock-down toen alles nog via bezorgen en via click en collect ging. Uiteraard zijn we ontzettend blij met de mensen die belangstelling voor onze producten hebben, maar dit was wel heel anders werken. Gelukkig mag de winkel nu weer open en hoeft niet alles meer op afspraak. We houden de drukte in de winkel goed in de gaten en we laten ongeveer 5 mensen tegelijk binnen. Dit is veel beter werkbaar dan je producten bij mensen thuis bezorgen of via click en collect werken. Hopelijk gaan we binnenkort meer versoepelen en kunnen we de winkel weer helemaal open gooien.”

Adres: Vaart Zuidzijde 45, 7833 AB te Nieuw-Amsterdam
Facebookpagina: facebook.com/J-G-Doldersum


Foto en tekst: Reclamebureau Droom van het Platteland

Recente berichten

 • All Post
 • Acties
 • Belastingadvies
 • Boodschappen
 • Bouwmarkten
 • Centraal Gelegen
 • Diversen
 • Evenementen
 • Horeca
 • Installatieservices
 • Interviews
 • Nieuws
 • Parkeren
 • Socials
 • Toeristische Vaart
 • Vastgoed
 • Winkeliers

Typisch Tweelingdorp

Ontdek onze bruisende gemeenschap gelegen in het hart van Emmen, Drenthe. Met zijn unieke ligging aan kanalen en een warm welkom van de lokale bevolking, biedt ons dorp een levendige sfeer voor zowel bewoners als bezoekers.

Volg ons op social media

Edit Template

Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam / Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV.

Volg ons op Social Media

© 2024 Created by YMD