Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam/Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV. Bij ons draait het vooral om actieve betrokkenheid op diverse manieren.

Bij ons is iedereen van waarde

Elk lid draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze vereniging. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan:

 • Het samen met andere leden organiseren van evenementen
 • Het ter beschikking stellen van ruimte voor activiteiten
 • Het delen van kennis en netwerken om anderen te ondersteunen
 • Het financieel ondersteunen van activiteiten
 • Het leveren van materiaal voor onze activiteiten
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken of presentaties

 

We laten het aan onze leden over hoe ze invulling willen geven aan hun bijdrage. Daarnaast verwachten we dat leden proberen aanwezig te zijn bij onze activiteiten. De Ondernemersvereniging NAV draait immers om haar leden, voor haar leden.

Edit Template

Een kijkje achter de schermen bij Woon-winkel Drok en Annelies – Bloemen & Wonen

Woonwinkel Drok en Annelies Bloemen en Wonen is een echt familiebedrijf. Overgrootvader Jan Drok is in 1938 begonnen met de meubelzaak. Hij was meubelmaker en maakte alle meubelen zelf. Ook de sierelementen in hout werden door hem zelf gemaakt. Hij liet van bomen planken zagen en hier maakte hij de meubels van. Toen kwam de oorlog en moest de winkel sluiten. Achter de schermen ging Jan Drok gewoon door. De meubels werden in losse onderdelen ergens neergezet. Dan hadden de Duitsers het niet in de gaten dat dit meubels waren. Zo kon hij na de oorlog alles samenstellen en gelijk weer verder met verkopen. Jan Drok had één dochter. Toen zij getrouwd is hebben zij en haar man samen de winkel overgenomen en heeft Jan het vak aan zijn schoonzoon geleerd. Vervolgens hebben Helene (59 jaar) en Henk (59 jaar) Mensen in 1993 de winkel van Helene’s ouders overgenomen. Alles gaat nu natuurlijk anders. Vroeger was het meer handwerk, zelf meubels maken en hout bewerken. Tegenwoordig worden meubels kant en klaar aangeleverd. En nu is ook dochter Annelies (32 jaar) in de zaak betrokken. Annelies is met haar bloemenzaak op 13 maart 2013 gestart met haar shop-in-shop bij woonwinkel Drok. Deze woonwinkel heeft dus eeen hele rijke geschiedenis, met nu de 3e en 4e generatie aan het roer.

In februari/maart 2021, is Woonwinkel Drok en Annelies Bloemen en Wonen helemaal verbouwd, met oog op de toekomst. Want het is de bedoeling dat Annelies de woonwinkel later gaat overnemen. Zij en haar man Chris hebben dan ook het voortouw genomen in de verbouwing. Waar de bloemenzaak zich eerst aan de rechterkant van de winkel bevond, zitten de bloemen en de toonbank nu midden in de zaak. Hier is bewust voor gekozen. Zo is het nu voor klanten wat laagdrempeliger om de woonwinkel binnen te lopen. De bloemenwinkel zit centraal in de zaak en door het hele pand zijn er planten en accessoires uitgestald waardoor de klanten echt een rondje kunnen lopen als ze op zoek zijn naar bloemen en accessoires.

Nadat de winkel in februari en maart was gesloten vanwege de verbouwing wilden ze 13 maart weer open. Een datum waarop Annelies 8 jaar geleden is begonnen. Dit is helaas niet gelukt want Corona sloeg toe. Uit voorzorg is al het personeel in quarantaine gegaan en sinds het Paasweekend konden ze dan eindelijk weer open. Inmiddels is het erg druk. Mensen gaan minder op vakantie vanwege het coronavirus en velen besluiten om hun huis op te knappen. ‘Dit merk je wel,’ zegt Helene. “Normaal gesproken bestellen we in juni geen nieuwe voorraad meer, maar nu is het echt nodig. En dat is alleen maar mooi natuurlijk.”

Annelies en Helene hebben de taken goed verdeeld. Annelies gaat vooral over de bloemen, accessoires en de inkoop. Helene over de vloeren, meubels, raamdecoratie en zonwering. Henk is stoffeerder houdt zicht vooral bezig met het inmeten en advies geven.
Over het assortiment bloemen zegt Annelies: “We verkopen snijbloemen, boeketten, bruids- en rouwstukken, zijdestukken en natuurlijk de accessoires. Veel gaat op bestelling en dan vooral telefonisch. Bloemstukken kunnen worden besteld via tel: 0591-553911. Daarnaast zijn we Fleurop bloemist. Wij werken samen met diverse Fleurop bloemenzaken in Nederland. Mocht je in een ander deel van Nederland een bloemetje willen laten bezorgen dan kan dat via ons. Dit is een heel fijn systeem. Daarnaast verkopen we veel woonaccessoires. O.a. Riverdale is een mooi merk dat we voeren.”
“In ons woonwinkelassortiment bieden we vloeren, raamdecoratie, meubelen en buitenzonwering,” zegt Helene. “Op het gebied van vloeren hebben wij PVC, laminaat, vloerbedekking en vinyl vloeren. Daarnaast doen we ook trapbekleding. Verder zijn we gespecialiserd in Relax Fauteuils, geschikt voor lange en kleine mensen. We merken dat dit voor mensen lastig is te vinden.”

Drok staat voor kwaliteit en is oplossingsgericht. Overal komt het wel eens voor dat er iets niet helemaal lekker loopt. Drok vind het erg belangrijk om er dan ook voor hun klanten te staan. Als er iets is dan moet dit goed worden opgelost. Helene merkt dat klanten dit erg waarderen.
De meeste klanten komen uit Nieuw-Amsterdam en de buitendorpen zoals Erica, Schoonebeek, Klazienaveen, Erm en Sleen. Op dit moment zijn de nieuwbouwwoningen in de Delftlanden bijna klaar en hier levert Drok veel aan. “Het is leuk om te zien dat we in het verleden hebben geleverd aan ouders waarvan de kinderen nu ook bij ons aankloppen. We moeten het echt hebben van mond-tot-mond reclame en dat werkt heel goed.”
Het leuktse aan ondernemen vindt Annelies om te zorgen dat het drukker wordt in de winkel. Je bent eigen baas en je moet zorgen dat de winkel loopt. “We krijgen 2 á 3 keer per jaar een nieuw assortiment met meubels. De woonaccessoires worden zo’n 6 keer per jaar vernieuwd. Het is erg leuk om te zien dat de klanten dan enthousiast de winkel binnenkomen.”

Daarnaast zijn beide dames erg trots dat de winkel nog steeds groeit. De zaak begon met Helene en Henk. Toen kwam dochter Annelies erbij en nu hebben ze nog 3 meiden in dienst.

Maar er zit ook een ander kant aan het eigen baas zijn. Het nadeel van het ondernemen is dat je nooit vrij bent. Je bent wel 6 dagen per week met de zaak bezig. Om in de zomerperiode toch wat rust te pakken is de winkel al sinds jaren de 2e en 3e week van de bouwvak gesloten. Dit wil Annelies er ook inhouden. Dan heeft iedereen tegelijk vakantie en heeft iedereen de tijd om even uit te blazen. In de toekomst willen Helene en Henk een stapje terug gaan doen en Annelies meer in meer in de zaak betrekken. Maar op dit moment is dat vanwege de drukte nog niet mogelijk.
Nieuw-Amsterdam is de laatste jaren behoorlijk opgeknapt en zit in de lift. En dit merken ze ook bij woonwinkel Drok en Annelies Bloemen en Wonen. Steeds vaker ontvangen ze (vaar)toeristen in de zaak en met oog op de toekomst hebben ze er erg veel vertrouwen in dat ze de zaak in ons mooie Tweelingdorp nog verder kunnen laten groeien.

Adres: Vaart Z.Z. 8 te Nieuw-Amsterdam
Facebook Woonwinkel Drok: facebook.com/Woon-winkel-Drok
Facebook Annelies Bloemen en Wonen: facebook.com/Annelies-Bloemen-Wonen

Recente berichten

 • All Post
 • Acties
 • Belastingadvies
 • Boodschappen
 • Bouwmarkten
 • Centraal Gelegen
 • Diversen
 • Evenementen
 • Horeca
 • Installatieservices
 • Interviews
 • Nieuws
 • Parkeren
 • Socials
 • Toeristische Vaart
 • Vastgoed
 • Winkeliers

Typisch Tweelingdorp

Ontdek onze bruisende gemeenschap gelegen in het hart van Emmen, Drenthe. Met zijn unieke ligging aan kanalen en een warm welkom van de lokale bevolking, biedt ons dorp een levendige sfeer voor zowel bewoners als bezoekers.

Volg ons op social media

Edit Template

Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam / Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV.

Volg ons op Social Media

© 2024 Created by YMD