Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam/Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV. Bij ons draait het vooral om actieve betrokkenheid op diverse manieren.

Bij ons is iedereen van waarde

Elk lid draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze vereniging. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan:

 • Het samen met andere leden organiseren van evenementen
 • Het ter beschikking stellen van ruimte voor activiteiten
 • Het delen van kennis en netwerken om anderen te ondersteunen
 • Het financieel ondersteunen van activiteiten
 • Het leveren van materiaal voor onze activiteiten
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken of presentaties

 

We laten het aan onze leden over hoe ze invulling willen geven aan hun bijdrage. Daarnaast verwachten we dat leden proberen aanwezig te zijn bij onze activiteiten. De Ondernemersvereniging NAV draait immers om haar leden, voor haar leden.

Edit Template

Een kijkje achter de schermen bij BTS Belastingadviseurs

Arnold Steffens is in 1999 begonnen met zijn Administratie-, Accountant- en Belastingadvieskantoor in Nieuw-Amsterdam. Sinds 15 jaar heeft hij een relatie met zijn vriendin Ceciel en woont met haar samen in Emmen. Hij heeft twee volwassen kinderen uit een vorige relatie. Arnold is geboren in Canada en woont vanaf zijn 5e jaar weer in Nederland. Zijn moeder kreeg heimwee naar Nederland en vader kon in Emmen werk krijgen dus toen werd de stap gemaakt om weer terug naar Nederland te gaan.

Belastingadviseur was in eerste instantie niet iets wat Arnold wilde worden. In de jaren 1985 en 1986 was hij namelijk beroepsmilitair. De winters van deze beide jaren waren erg streng. Arnold herinnert zich dat in één van deze winters Evert van Benthem de Elfstedentocht won. Tijdens deze winters moest hij op oefening en ging met -25 graden het veld in. Dat was natuurlijk erg afzien. Bij terugkomst zag hij burgerambtenaren lekker warm achter een bureau zitten en dat sprak hem toch meer aan. Daarom is hij weer gaan studeren en heeft de opleiding HBO Bedrijfseconomie gevolgd. Vervolgens heeft hij een studie belastingrecht afgerond.

Toch heeft zijn tijd als beroepsmilitair ook positieve ervaringen met zich meegebracht, die Arnold nog steeds toepast in zijn leven. Zo is Arnold erg sportief aangelegd en houdt hij van onder andere mountainbiken. Daarnaast houdt hij ervan om zijn grenzen te blijven verleggen en zichzelf uit te dagen.

Nadat hij zijn opleiding heeft afgrond, heeft hij bij diverse accountantskantoren gewerkt. Totdat het laatste kantoor waar hij werkte ging fuseren en hij de stap heeft gemaakt om voor zichzelf te beginnen. Door zijn netwerk kende hij het kantoor Boer en Timmerman uit Staphorst. Zij wilden graag een vestiging in de regio Zuid-Oost Drenthe opzetten omdat zij veel werkten met ondernemers in de tuinbouw.

Zo is het kantoor Boer-Timmerman-Steffens Belastingadviseurs begonnen. Na 3 jaar heeft hij zijn compagnons uitgekocht en is Arnold voor zichzelf verdergegaan onder de naam BTS Belastingadviseurs.

De klantenkring van BTS Belastingadviseurs is erg breed. Zo zijn er grote ondernemers die bij Arnold hun jaarrekening laten opstellen, maar ook zijn er kleinere bedrijven die hun boekhouding door BTS Belastingadviseurs laten verzorgen. Particulieren die moeite hebben met het doen van hun belastingaangifte zijn ook welkom bij het kantoor. Men heeft daarnaast veel klanten uit Duitsland omdat het kantoor veel kennis hebben van het Duitse/Nederlandse Belastingrecht. Zo zijn er mensen die in Duitsland wonen, maar werken in Nederland of gepensioneerde Nederlanders die hun belastingaangifte door BTS Belastingadviseurs laten verzorgen.

Arnold heeft 5 medewerkers in dienst, van beginnend assistent-accountant tot ervaren adviseur. Tot de werkzaamheden behoren het verzorgen van administraties van ondernemers, het verzorgen van aangiften belastingaangiften voor particulieren en ondernemers, het samenstellen van jaarrekeningen en begeleiden en adviseren van ondernemers.

Wat vind je het leukst aan ondernemen?
“Het leukst aan ondernemen vind ik dat je alles zelf mag beslissen,” zegt Arnold. “Je hebt veel vrijheid. Daarnaast kan je alle successen maar ook alle mislukkingen aan jezelf toeschrijven. Vanaf het begin zijn we langzaam maar gestaag gegroeid. Het geeft veel voldoening als je met klanten samenwerkt en ze ziet groeien, dat klanten zich ontwikkelen mede door de adviezen die je geeft. Ook kan ik er van genieten dat mijn personeel zich ontwikkelt, zijn of haar vaardigheden verbetert en dat er groei in zit. We besteden veel aandacht aan (bij)scholing, jaarlijks volgt het personeel diverse cursussen om op de hoogte te blijven van nieuwe regelgeving.”

Wat vind je het minst leuk aan ondernemen?
“Eigenlijk is er niets dat ik niet leuk vind aan ondernemen. Er is nog geen dag geweest dat ik met tegenzin naar het werk ben gegaan.”

Hoe ziet een willekeurige dag uit je week eruit?
“De dag begint met koffie en het openen en beantwoorden van e-mail. Vervolgens wordt de planning erbij gepakt en overleg ik met mijn collega’s wat er gebeuren moet. Welke jaarrekeningen er bijvoorbeeld gedaan moeten worden. Daarnaast controleer ik de afwerking van de dossiers die gemaakt zijn. We werken met een week, een maand en een jaarplanning maar er zijn ook veel ad hoc  werkzaamheden. Dit maakt ons werk leuk en afwisselend.”

Hoe zie je de toekomst?
“De laatste twee jaar zijn we sterk gegroeid en om die groei bij te benen zijn we veel gaan automatiseren. We gaan verder met het automatiseren van processen. Het oude boekhouden wordt vervangen door Realtime Accountancy. Wij kunnen gegevens sneller omzetten in cijfers en klanten kunnen in één overzicht zien hoe het bedrijf er financieel voor staan.  Middels een app op de telefoon kan de ondernemer op elk moment zien wat de status van zijn boekhouding is.  Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.  In 2024 bestaat ons kantoor 25 jaar, een mijlpaal, waar we uitgebreid aandacht aan zullen besteden!”

BTS Adviseurs
Adres: Veilingstraat 42 te Nieuw-Amsterdam
Telefoon: 0591 555 227
Website: btsadviseurs.nl
Facebook: facebook.com/btsadviseurs

Recente berichten

 • All Post
 • Acties
 • Belastingadvies
 • Boodschappen
 • Bouwmarkten
 • Centraal Gelegen
 • Diversen
 • Evenementen
 • Horeca
 • Installatieservices
 • Interviews
 • Nieuws
 • Parkeren
 • Socials
 • Toeristische Vaart
 • Vastgoed
 • Winkeliers

Typisch Tweelingdorp

Ontdek onze bruisende gemeenschap gelegen in het hart van Emmen, Drenthe. Met zijn unieke ligging aan kanalen en een warm welkom van de lokale bevolking, biedt ons dorp een levendige sfeer voor zowel bewoners als bezoekers.

Volg ons op social media

Edit Template

Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam / Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV.

Volg ons op Social Media

© 2024 Created by YMD