Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam/Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV. Bij ons draait het vooral om actieve betrokkenheid op diverse manieren.

Bij ons is iedereen van waarde

Elk lid draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze vereniging. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan:

 • Het samen met andere leden organiseren van evenementen
 • Het ter beschikking stellen van ruimte voor activiteiten
 • Het delen van kennis en netwerken om anderen te ondersteunen
 • Het financieel ondersteunen van activiteiten
 • Het leveren van materiaal voor onze activiteiten
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken of presentaties

 

We laten het aan onze leden over hoe ze invulling willen geven aan hun bijdrage. Daarnaast verwachten we dat leden proberen aanwezig te zijn bij onze activiteiten. De Ondernemersvereniging NAV draait immers om haar leden, voor haar leden.

Edit Template

“De huizenmarkt is momenteel een gekkenhuis.”

Een interview met Bert Beukema

Bert Beukema (55 jaar) is werkzaam als NVM Register Makelaar en Taxateur in o.a. ons mooie Tweelingdorp. Hij is getrouwd met José en samen hebben ze een dochter Britt. Bert is ooit begonnen als tekenaar/constructeur. Zijn interesse heeft altijd al in de bouw gelegen en de makelaardij leek hem een mooi beroep. In 1994 is zijn droom werkelijkheid geworden en heeft hij zijn makelaarsdiploma behaald. Vervolgens heeft hij een paar jaar bij een makelaarskantoor gewerkt en is hij in 2004 voor zichzelf begonnen. Zijn makelaarsbedrijf runt hij vanuit zijn eigen kantoor aan huis. Zijn werkgebied is heel Zuid-Oost Drenthe.

Je werkt alleen, vind je dat niet lastig?
“Klopt, ik heb geen werknemers in dienst. Maar ik zie daarin alleen maar voordelen. Ik ben erg flexibel en kan mijn eigen tijd indelen. Daarnaast zijn er korte lijnen. Als mensen bellen hebben ze geen contact met een assistente of collega. Ze hebben altijd rechtstreeks contact met mij en ik merk dat mijn klanten dit als zeer prettig ervaren.”

“Aankoopmakelaars worden steeds vaker ingezet bij de aankoop van een huis.”

Je bent in 2004 voor jezelf begonnen als makelaar. Waar bestaan je werkzaamheden uit?
“Eigenlijk doe ik alles op het gebied van de makelaardij. Ik begeleid mensen bij de verkoop- en aankoop van woningen. Daarnaast taxeer ik woningen en geef ik adviezen. Juist omdat de woningmarkt op het moment zo onvoorspelbaar is, zie ik dat er meer vraag is naar een aankoopmakelaar. Mensen komen er zelf moeilijk tussen, een gemiddelde woning staat maar een paar weken, soms zelfs maar een paar dagen, te koop en steeds meer mensen grijpen mis. Overbieden is niet alleen meer iets dat in de randstad gebeurd, ook hier in het Noorden komt het steeds vaker voor. Uiteraard worden er voor een aankoopmakelaar kosten in rekening gebracht maar dit verdient zich eigenlijk altijd dubbel en dwars terug: Óf in een betere prijs voor een woning óf in advies. Soms raad ik mensen ook af om een woning te kopen omdat je bijvoorbeeld vraagtekens kan zetten bij de bouwkundige staat van een woning. Uiteindelijk kan je met het advies van een aankoopmakelaar ook veel geld besparen.”

Er is momenteel veel gaande in de woningmarkt. Kan je hier iets meer over vertellen?
“De huizenmarkt is op dit moment een gekkenhuis. Het aanbod is laag en de vraag is groot. Daardoor stijgen de woningprijzen. Maar omdat de hypotheekrente ongekend laag is en men dus goedkoop kan financieren, worden er op het moment tóch veel woningen verkocht. In de jaren dat ik makelaar ben heb ik een situatie als deze nog nooit meegemaakt.”

Hoe zit het met starters? Kunnen die nog gemakkelijk aan een woning komen?
“Voor starters is het op dit moment erg moeilijk om een woning aan te kopen. Echter sinds 1 januari 2021 hoeven starters en doorstromers tot 35 jaar geen overdrachtsbelasting te betalen. Dit maakt het voor deze groep aantrekkelijker om een woning aan te kopen. Andere kopers betalen nu 2% overdrachtsbelasting. Beleggers moeten 8% overdrachtbelasting betalen. Zo wordt het minder aantrekkelijk om een woning als belegging/investering aan te schaffen en komt er voor starters in de toekomst wellicht iets meer ruimte op de woningmarkt.”

Hoe ziet je dag eruit?
“ ’s Morgens sta ik om 5.30 uur op. Eerst maak ik een rondje met de honden, daarna ontbijt ik en vervolgens duik ik om ca. 06.30 mijn kantoor in. Ik ga veel bij de mensen langs, voor aan- of verkoopgesprekken, bezichtigingen, taxaties etc, maar ook als er iets ondertekend moet worden. Mensen vinden dit fijn omdat zelf dan niet de deur uit hoeven en bijvoorbeeld geen oppas hoeven te regelen. Een dag is bij mij niet van 9 tot 5. Vaak ben ik ’s avonds in het weekend nog aan het werk. Maar het voordeel van het alleen werken is dat je zelf je dag kan indelen. Bovendien heb ik veel plezier in mijn werk. Het makelaarsvak is een prachtig vak!!”

“Sinds ik voor mezelf werk heb ik nooit meer een pak aan gehad.”

Heb je tips voor mensen die makelaar willen worden?
“Je moet flexibel kunnen zijn en open staan voor kritiek. “Doe wat je zegt en zeg wat je doet.” Daarnaast moet je tussen de mensen staan en niet er boven. Eerder liep een makelaar strak in het pak. Daarmee creëer je toch vaak een bepaalde afstand. Sinds ik voor mezelf werk, draag ik nooit meer een pak. Mensen vinden het fijn als je één van hen bent. Natuurlijk moet je wel kennis van zaken hebben. Maar met de mentaliteit: “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg,” kom je het verst.”

Wat vind je het mooiste aan je werk?
“Het mooiste vind ik het contact met mensen. Er is geen mens, huis of situatie gelijk. Dit maakt mijn werk erg afwisselend en ik krijg er veel energie van.”

Wat vind je minder leuk aan je werk?
“De digitalisering maakt het werk iets minder mooi. Uiteraard leven we nu in een tijdperk waarbij veel digitaal gaat en dit biedt natuurlijk ook ook voordelen. Maar aan één kant vind ik het toetsenbordcontact ook jammer. Je hebt steeds vaker minder rechtstreeks klantcontact.”

Locatie toekomstig nieuwbouwproject Vugteveen

Wat zijn je toekomstplannen?
“Op dit moment ben ik veel bezig met nieuwbouwprojecten. Waar vroeger de Coop supermarkt in Veenoord stond, zijn er twee-onder-één-kap woningen opgeleverd en die zijn inmiddels verkocht. Daarnaast ben ik met het nieuwbouwproject Vugteveen in Nieuw-Amsterdam bezig. Hier worden luxe appartementen en twee-onder-één- kap woningen gerealiseerd. Van de luxe apartementen zijn er momenteel 40% verkocht en van de twee-onder-één-kap woningen zijn er 80% verkocht. Binnenkort start ik met de verkoop van 21 appartement op de voormalige locatie van Blokker. Hier komt veel werk uit want mensen die een appartement of andere woning kopen, hebben dan ook vaak weer een woning om te verkopen. Dus zo gaat het balletje wel rollen.”

Heb je nog tips voor mensen die binnenkort een woning willen kopen of verkopen?
“Laat je goed adviseren en begeleiden. De woningmarkt is echt heel anders dan een paar jaar geleden. Kennis, kunde en ervaring is daarbij absoluut een vereiste. Het komt regelmatig voor dat mensen zelf allerlei zaken denken te kunnen regelen om zo de kosten van een makelaar te besparen. Maar dit raad ik echt af omdat de wetgeving steeds veranderd. Je moet wel kennis van zaken hebben anders loop je een risico dat je in de problemen komt. Voorbeelden genoeg.”

“De laatste jaren is er een wildgroei van makelaars geweest. Vroeger was makelaar een beschermde titel. Je moest hiervoor een opleiding volgen en een examen doen. Vervolgens werd je bij de rechtbank beëdigd en pas dan was je makelaar. Tegenwoordig is dat niet meer zo en kan iedereen zich makelaar noemen. Ik ben een van de laatste makelaars die nog in de rechtbank beëdigd is.”

“Voor de consument is het zo heel onduidelijk welke makelaar wel of niet gediplomeerd is en dat kan soms verstrekkende gevolgen hebben, vooral als er iets misgaat. Ik ben aangesloten bij de NVM, dit is de grootste makelaarsorganisatie in Nederland, die hoge kwaliteitseisen hanteert en o.a. jaarlijkse bijscholing verplicht stelt. Wanneer je voor een makelaar kiest die bij de NVM is aangesloten mag je er in elk geval van uitgaan dat de makelaar kennis van zaken heeft.”

Heeft het Corona-virus invloed (gehad) op je werk?
“Corona heeft uiteraard invloed op klantcontacten en bezichtingen. Maar ik merk dat bij een afspraak iedereen zich netjes aan de voorschriften van het RIVM houdt. Iedereen heeft een mondkapje op en er wordt voldoende afstand gehouden. Op de woningmarkt zelf heeft Corona vooralsnog geen grip, gelukkig. Welllicht dat dit in de toekomst nog gaat komen maar dat moeten we afwachten.”

Hoe weten mensen jou te vinden?
“Mond tot mond reclame is uiteraard erg belangrijk. Daarnaast heb ik een eigen website (bertbeukemamakelaardij.nl) en een zakelijk facebookpagina waar nieuw aanbod en mutaties in het aanbod op komt te staan.

Tekst en foto’s:
Yvonne Wieringa van Reclamebureau Droom van het Platteland
, Zandpol

Recente berichten

 • All Post
 • Acties
 • Belastingadvies
 • Boodschappen
 • Bouwmarkten
 • Centraal Gelegen
 • Diversen
 • Evenementen
 • Horeca
 • Installatieservices
 • Interviews
 • Nieuws
 • Parkeren
 • Socials
 • Toeristische Vaart
 • Vastgoed
 • Winkeliers

Typisch Tweelingdorp

Ontdek onze bruisende gemeenschap gelegen in het hart van Emmen, Drenthe. Met zijn unieke ligging aan kanalen en een warm welkom van de lokale bevolking, biedt ons dorp een levendige sfeer voor zowel bewoners als bezoekers.

Volg ons op social media

Edit Template

Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam / Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV.

Volg ons op Social Media

© 2024 Created by YMD