Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam/Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV. Bij ons draait het vooral om actieve betrokkenheid op diverse manieren.

Bij ons is iedereen van waarde

Elk lid draagt op zijn of haar eigen manier bij aan onze vereniging. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan:

 • Het samen met andere leden organiseren van evenementen
 • Het ter beschikking stellen van ruimte voor activiteiten
 • Het delen van kennis en netwerken om anderen te ondersteunen
 • Het financieel ondersteunen van activiteiten
 • Het leveren van materiaal voor onze activiteiten
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken of presentaties

 

We laten het aan onze leden over hoe ze invulling willen geven aan hun bijdrage. Daarnaast verwachten we dat leden proberen aanwezig te zijn bij onze activiteiten. De Ondernemersvereniging NAV draait immers om haar leden, voor haar leden.

Edit Template

Albert Heijn Klaver-Kortwijk bestaat dit jaar 90 jaar!

90 jaar is een hele tijd! Het wordt daarom hoog tijd om deze winkel in het zonnetje te zetten. Hoe is het allemaal begonnen?

De opa en oma van Bea Klaver-Kortwijk zijn 90 jaar geleden met hun kruidenierswinkeltje begonnen aan de Denakker in Veenoord. In dit winkeltje werd in eerste instantie alleen melk verkocht. Later zijn daar ook andere producten aan toegevoegd. Opoe zei altijd “De vraag van de klant bepaalt wat je verkoopt”. Het assortiment werd dus steeds een stukje uitgebreider.

Vervolgens is de winkel verhuisd naar het industrieterrein waar nu het ‘Broodhuus’zit. Oma werkte nog steeds in de winkel en de vader van Bea had een baan als vrachtwagenchauffeur bij van Gend & Loos. Later heeft vader de winkel overgenomen en is er een noodwinkel geplaatst in Veenoord, op de plek waar vroeger de COOP supermarkt stond, naast snackbar Het Trefpunt en werd er een kleine winkel van 360 m2 in Sleen aangekocht.

Supermarkt Kortwijk in Veenoord

Bea (59 jaar) wilde oorspronkelijk kleuterjuf worden maar de opleiding voor dit beroep bleek haar niet zo goed te liggen. Vervolgens heeft ze bij Gretienus Assen in Dalen in de winkel gewerkt. Hier had ze veel vrijheid op het commerciële gebied. Ze mocht displays bouwen en dit werk vond ze erg leuk om te doen. Later is ze met  haar vader gaan samenwerken en heeft zij de winkel in Sleen onder haar hoede gekregen terwijl vader de winkel in Veenoord runde. Later is ook de man van Bea, Giel, met zijn schoonvader in de winkel in Veenoord gaan werken.

In 1999 sloeg het noodlot toe. Giel overleed plotseling. En ineens stond Bea er met 2 jonge kinderen alleen voor. Er waren al grootse plannen voor de winkel gemaakt. Plannen van Giel en Bea samen, om naar een groter pand te verhuizen in Sleen. Ook hadden ze een huis gekocht vlakbij de nieuwe winkel. Dit was een pittige periode en in deze tijd besloten Bea en haar vader om de winkel in Veenoord aan Freek Hebels te verkopen. Naast het verdriet en het runnen van de winkel in Sleen werd het teveel om ook nog de winkel in Veenoord te runnen. Gelukkig had ze steun van veel lieve mensen om zich heen waardoor ze toch door kon zetten met de plannen in Sleen. Dit was niet altijd gemakkelijk maar Bea kon op deze manier wel haar eigen werktijden bepalen.

Inmiddels is de familie Klaver-Kortwijk weer terug van weggeweest en wel in het Albert Heijn pand aan het marktplein in Nieuw-Amsterdam. Voordat deze winkel Albert Heijn werd, was de winkel een C1000. In december 2016 werd Bea benaderd of zij de winkel wilde overnemen. Alle C1000 winkels werden overgenomen door Albert Heijn en de vorige eigenaren mochten binnen een jaar beslissen of ze met de Albert Heijn formule door wilden gaan of ermee wilden stoppen. De vorige eigenaren wilden er mee stoppen en daarom zocht Albert Heijn een vervanger. Bea en haar kinderen moesten binnen 2 weken laten weten of ze dit wilden gaan doen. En zo geschiede. 2 januari 2017 werd Bea de nieuwe eigenaar van de Albert Heijn in Nieuw-Amsterdam.

Dit ging allemaal heel snel. ‘In het begin wist ik nog niet eens waar het lichtknopje zat,’ zegt Bea. ‘En dan heb je wel meteen de verantwoordelijkheid voor een nieuwe winkel. Dat was wel even wennen. Gelukkig waren we al bekend met de Albert Heijn formule van onze winkel in Sleen en waren er medewerkers die hier al heel lang werkten en wisten wat ze moesten doen. Dat heeft de overname wel gemakkelijker gemaakt. Voor het personeel was het wel wennen, want die hadden een zoveelste nieuwe baas. En dat wist ik natuurlijk, dit zou tijd nodig hebben. Inmiddels zijn we een fijn team waar we ons best doen dat iedereen zich prettig voelt en we op een fijne manier met elkaar samenwerken.’

De vierde generatie staat nu aan het roer. Zoon Bas (28 jaar) en dochter Susan (31 jaar) runnen beide winkels inmiddels samen. Susan had altijd al interesse om de winkel later van haar moeder over te nemen. Bij Bas kwam dat pas later. Inmiddels verandert de rol van Bea in het bedrijf. ‘Drie kapiteinen op twee schepen werkt niet,’ zegt ze. De rechtsvorm van de winkels zijn nu omgezet van eenmanszaak naar V.O.F waar de kinderen van Bea bij in betrokken zijn. Bea houdt zich nu meer bezig met de randzaken van de winkel. Het bedenken van leuke acties. Dit doet ze niet alleen voor de Albert Heijn in Sleen en Nieuw-Amsterdam maar ook voor de lunchroom, cadeaushop en DA drogist die ze ook in Sleen runnen.

Op 19 april 2022 wordt de vader van Bea 90 jaar. Hij woont in Emmen, is op leeftijd en is niet zo mobiel meer. Maar als Bea het met hem over de winkel heeft is hij nog altijd een en al oor. Hij mag nog steeds graag in de winkels komen. Zijn verjaardag wordt groots gevierd in de winkel. ‘Wat we precies gaan doen is nog een verassing,’ zegt Bea. Maar er wordt in elk geval getrakteerd en onze klanten krijgen de mogelijkheid een felicitatie achter te laten.

Wat vind je het leukst van ondernemen?
‘Het leukst vind ik het werken met mensen. Niet alleen met onze klanten maar ook met ons personeel. Het is leuk als je als team de neuzen allemaal vooruit hebt staan’.

Wat vind je het minst leuk aan ondernemen?
‘Ik vind het soms wel belastend dat we steeds meer naar een 24-uurs maatschappij gaan. De winkels zijn vaker en langer open waardoor je als ondernemer meer en meer tijd met je bedrijf bezig bent. Doordat wat er met Giel gebeurt is zijn ze een hecht gezin dat vrije tijd en tijd met het gezin doorbrengen belangrijk vind.’

Albert Heijn Nieuw-Amsterdam is erg actief op social media, kun je hier meer over vertellen?
‘Ja we zijn actief op TikTok, Instagram en Facebook. En deze filmpjes slaan erg aan. Steeds meer personeelsleden worden herkend in de winkel. Sandra van de broodafdeling is inmiddels benaderd door het hoofdkantoor van Albert Heijn of ze de TikTok filmpjes ook met hun wil delen, omdat ze dit zo goed doet. Dus onze filmpjes gaan heel Nederland door, dat is onzettend leuk. Dit heeft ook de toekomst denk ik. Papieren folders zullen in de toekomst waarschijnlijk verdwijnen.’

Via de website van Albert Heijn is het (nog) niet mogelijk om boodschappen te laten bezorgen in ons Tweelingdorp. Waarom niet?
‘Dat klopt, via de website is dit niet mogelijk. Dat kan alleen in de grotere plaatsen. Mensen denken vaak dat de boodschappen die je online bestelt worden bezorgd door de supermarkt in de buurt. Dat is niet zo. De boodschappen komen bij een magazijn in het midden van het land vandaan. Wij vinden het belangrijk om tegemoet te komen aan de vraag van bezorgen. Helemaal in de Corona-tijd werd dit steeds belangrijker. Daarom bezorgen wij zelf lokaal. Mensen kunnen voor meer informatie contact met ons opnemen door een mail te sturen naar: info@kortwijk.nl of te bellen naar: 0591 – 697 160 .’

Is er verder nog iets dat je zou willen vertellen over de winkel?
‘Albert Heijn staat van oudsher bekend als een dure winkel. Dat is niet meer zo. We kunnen goed meekomen met andere formules. Daarnaast hebben we ook mooie en goede producten in onze huismerklijn. Daarnaast vind ik dat we erg leuke acties hebben in onze winkel die aanslaan bij onze klanten.’

Het winkeltje aan de Denakker waar het allemaal begon

Openingstijden AH:
Maandag            08.00 tot 20.00
Dinsdag              08.00 tot 20.00
Woensdag          08.00 tot 20.00
Donderdag        08.00 tot 20.00
Vrijdag               08.00 tot 20.00
Zaterdag            08.00 tot 20.00
Zondag              10:00 tot 18:00

Adres:
Vaart Zuid Zijde 50
7833 AC Nieuw-Amsterdam

Klantenservice:
Tel: 0591 – 697 160
Email: info@kortwijk.nl

Teksten: Yvonne Wieringa, Reclamebureau Droom van het Platteland, Zandpol. dvhp.nl

Recente berichten

 • All Post
 • Acties
 • Belastingadvies
 • Boodschappen
 • Bouwmarkten
 • Centraal Gelegen
 • Diversen
 • Evenementen
 • Horeca
 • Installatieservices
 • Interviews
 • Nieuws
 • Parkeren
 • Socials
 • Toeristische Vaart
 • Vastgoed
 • Winkeliers

Typisch Tweelingdorp

Ontdek onze bruisende gemeenschap gelegen in het hart van Emmen, Drenthe. Met zijn unieke ligging aan kanalen en een warm welkom van de lokale bevolking, biedt ons dorp een levendige sfeer voor zowel bewoners als bezoekers.

Volg ons op social media

Edit Template

Lid worden

Ben jij een ondernemer die zich thuis voelt in het bruisende Nieuw-Amsterdam / Veenoord? Dan nodigen we je graag uit om lid te worden van de Ondernemersvereniging NAV.

Volg ons op Social Media

© 2024 Created by YMD